Personal

Anna, rektor

Jag är utbildad förskollärare och har arbetat som rektor sedan 2018. Det roligaste med mitt jobb är att se barnens nyfikenhet och glädje och det viktigaste med jobbet är att jag får vara barnens trygga punkt, att jag kan ge tröst när det behövs. Jag tycker om att pyssla med barnen, vi brukar virka och sy tillsammans och göra naturvetenskapliga experiment. På fritiden tycker jag om att läsa och mitt stora intresse är språk, jag talar fyra språk flytande och lär mig gärna nya språk på egen hand. Som rektor uppskattar jag verkligen närheten och samarbetet med föräldrarna som finns här på Vildkatten, det är underbart att vi alla är engagerade i barnens vardag. På Vildkatten känner jag att jag kan vara mig själv med både barn och föräldrar!

Henric, barnskötare

Jag har arbetat på Vildkatten sedan 2006 och en av de sakerna jag uppskattar mest på Vildkatten är att vi pedagoger kan ägna tid åt barnen, det är sådan en lyx att hinna med alla samtal som uppstår i den vardagliga dialogen, och inte behöva skynda vidare till nästa projekt. Här på Vildkatten har vi dessutom högt i tak och jobbar mycket med värderingar och sunt förnuft. Min stora passion i livet är musik. Jag är låtskrivare, sjunger och spelar gitarr, och jag använder mig mycket av musik i pedagogiken; jag och barnen skriver sånger och sjunger tillsammans nästan varje dag. Reggio Emilia-pedagogiken är den jag alltid arbetat med under mina år inom barnomsorgen och jag har även varit med och startat upp en Reggio-förskola på Södermalm. 

Shanti, förskollärare

Jag började på Vildkatten som barnskötare 2007 och tog sedan en paus i arbetet för att vidareutbilda mig till förskollärare. Här på förskolan driver jag Reggio Emilia-arbetet och barnen ser mig nog som den roliga pedagogen som gillar att hitta på skoj. Att arbeta på förskola är det roligaste jag vet och det ger mig så mycket att se barnen utvecklas och dessutom själv utvecklas tillsammans med barnen och mina kolleger. Mitt arbetssätt är relationellt, och jag jobbar mycket med omsorg, tillit och relationerna inom barngruppen, bland annat att samarbeta och ta hänsyn. Det nära samarbetet med föräldrarna och känslan av att vi gör det här tillsammans är unikt för Vildkattens förskola.

Pedagogerna möter oss alltid med ett leende när man hämtar och när man lämnar. Barnen blir alltid varmt välkomnade och mottagna på morgonen.

Ia, mamma till Myra 4 år och Nisse 1,5 år