F.A.Q


Hur ställer jag mitt barn i kö till Vildkatten?

Vildkatten har samma kösystem som de kommunala förskolorna i Stockholms stad. För att ställa ditt barn i vår kö behöver du logga in på Stockholms stads hemsida. Du hittar mer information om det här.

Vår sida på Stockholms stad finner du här.

Vilka öppettider har Vildkatten?

Ramtiden är mellan klockan 6.30 och 18.30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton. Förskolan håller stängt alla årets röda dagar. Förskolan och vårdnadshavarna kan komma överens om kortare öppettider under förutsättning att alla vårdnadshavares behov beaktas.

Är maten ekologisk?

Ja, maten som serveras kommer från en liten KRAV-certifierad cateringfirma, och är i största möjliga mån ekologisk och närproducerad. Maten är lagad från grunden (inga halvfabrikat) och innehåller inga tillsatsämnen.

Hur arbetar förskolan med genus och flerspråkighet?

Pedagogerna har ett pågående jämställdhetsarbete inspirerat av boken “GE DITT BARN 100 MÖJLIGHETER ISTÄLLET FÖR 2”. Vi går på föreläsningar och kurser och arbetar aktivt med jämställdhet även i personal- och föräldragruppen. Pedagogerna arbetar även med språkutveckling och flerspråkighet utifrån Före Bornholmsmodellen.

Har ni egen gård för barnen att leka på?

Ja, Vildkatten har en egen gård i direkt anslutning till lokalerna och barnen leker utomhus varje dag oavsett väder. Eftersom vi gillar att göra utflykter så utforskar vi ofta parkerna och gårdarna i vårt fina närområde. En gång i veckan går de äldsta barnen iväg till en närliggande idrottshall för en gymnastiktimme tillsammans.

Vad har ni för köregler?

Eftersom föräldrarnas möjlighet till engagemang är en avgörande faktor för att kooperativet ska fungera vi beviljats avsteg från öppenhetskravet enligt 8 kap. 18 § skollagen. Förskolan är alltså enbart öppen för medlemmar i den ekonomiska förening som driver förskolan. För att bli medlem måste ett barns föräldrar genomföra vissa specifika insatser, se Stockholms stads beslut . Därutöver tillämpar förskolan i första hand syskonförtur och i andra hand kötid.