F.A.Q


Hur ställer jag mitt barn i kö till Vildkatten?

Vi strävar efter att förskolan ska få vara stängd fyra veckor under sommaren samt i mellandagarna, men vid behov kan vi erbjuda barnomsorg på annan förskola. Öppettiderna på Vildkatten är just nu 7:30-17:00, men vi har möjlighet att hålla öppet 6:30-18:30 vid behov. Vildkatten håller stängt alla årets röda dagar. Ett par dagar om året har pedagogerna planeringsdag och då är förskolan stängd.

Har Vildkatten öppet hela året?

Nej, vi har sommarstängt i fyra veckor (oftast veckorna 27-31). Öppettiderna på Vildkatten är just nu 7:30-17:00, men vi har möjlighet att ha öppet 6:30-18:30 vid behov. Vildkatten har stängt alla röda dagar och vi stänger ofta kl 14 dagen före helgdag. Ett par dagar om året har pedagogerna planeringsdag och då har förskolan också stängt.

Är maten ekologisk?

Ja, maten som serveras kommer från en liten KRAV-certifierad cateringfirma, och är i största möjliga mån ekologisk och närproducerad. Maten är lagad från grunden (inga halvfabrikat) och innehåller inga tillsatsämnen.

Hur arbetar förskolan med genus och flerspråkighet?

Pedagogerna har ett pågående jämställdhetsarbete inspirerat av boken “GE DITT BARN 100 MÖJLIGHETER ISTÄLLET FÖR 2”. Vi går på föreläsningar och kurser och arbetar aktivt med jämställdhet även i personal- och föräldragruppen. Pedagogerna arbetar även med språkutveckling och flerspråkighet utifrån Före Bornholmsmodellen.

Har ni egen gård för barnen att leka på?

Ja, Vildkatten har en egen gård i direkt anslutning till lokalerna och barnen leker utomhus varje dag oavsett väder. Eftersom vi gillar att göra utflykter så utforskar vi ofta parkerna och gårdarna i vårt fina närområde. En gång i veckan går de äldsta barnen iväg till en närliggande idrottshall för en gymnastiktimme tillsammans.

Vad har ni för köregler?

Eftersom föräldrarnas möjlighet till engagemang är en avgörande faktor för att kooperativet ska fungera så har vi beviljats avsteg från öppenhetskravet enligt 8 kap. 18 § skollagen. Vi tillämpar även syskonförtur.