En dag på Vildkatten

FÖRMIDDAG

Vildkatten öppnar i nuläget kl 7:30 och pedagogerna välkomnar barnen utomhus på gården.
Klockan 9:00 när alla barn är lämnade börjar dagens pedagogiska aktiviteter.
Barnen delas ofta in i mindre grupper, för att skapa lugn och synliggöra barnens lärande. Pedagogerna arbetar nära barnen och lägger stor vikt vid deras inflytande och delaktighet.
De pedagogiska projekten utgår från barnens nyfikenhet och intresse och kan bland bestå av att gymnastik/rörelse, skapande i vår ateljé eller ute på gården, utflykter till närliggande parker och skog, besök på bibliotek eller kulturinstitutioner.
Under förmiddagen har vi även en fruktstund.
Innan lunch har vi en samling i hel- eller halvgrupp.

LUNCH

Klockan 11 äter vi lunch på förskolan. Maten kommer från ett litet cateringföretag som specialiserat sig på små förskolor.
Maten är ekologisk och närproducerad. Självklart går det att ordna vegetariskt alternativ eller specialkost. Måltiden är en lustfylld stund som ger stort utrymme för samtal och gemenskap.

VILA

Efter lunchen är det dags för en vilostund.
De yngre barn sover, och de äldre som behöver vila får gör det.
För de barn som inte sover har vi en sagostund.
Efter vilan har vi lugna aktiviteter fram till mellanmålet.

EFTERMIDDAG

Vi äter mellanmål klockan 14. Det kan vara yoghurt och musli, smörgås med olika pålägg, korv och bröd, smoothies eller pannkakor. Efter mellanmålet fortsätter lekarna i mindre grupper både utom- och inomhus. Det brukar bli rollekar i kojor och på gården, bygglek, målning, sagoläsning och annat.
Strax efter 16 har vi fruktstund.
Förskolan stänger i nuläget klockan 17:00.